2018-2020 Logeerhuis Kapstok

Mantelzorger. Dat ben je als je langdurig en niet professioneel hulp biedt aan zieke familieleden, vrienden of kennissen.
Mantelzorgen geeft veel voldoening, maar kan ook erg veel van je vragen. Zeker als de zorg intensief is en je er alleen voor staat.
Dan zou je wel eens willen dat het een keer niet hoeft. Dat je je ‘zorgmantel’ even aan de kapstok kunt hangen. Daar is Logeerhuis Kapstok voor.

Logeerhuis Kapstok ondersteunt mantelzorgers door degene waarvoor wordt gezorgd bij ons te laten logeren. De taken die de mantelzorger thuis vervult, nemen wij voor een korte periode over. De mantelzorger kan even op adem komen, op vakantie gaan,of om wat voor reden dan ook de zorg even overdragen.

Als Lionsclub Venlo ondersteunen wij Logeerhuis Kapstok sinds 2018. Dit doen wij niet door geld te geven, maar door de vrijwilligers gedurende enkele weekenden per jaar te ontlasten en hun taken over te nemen.

Middels deze "handen uit de mouwen" ondersteuning van onze leden en hun partners hopen wij gedurende enkele jaren bij te dragen aan een succesvolle ontwikkeling van dit Logeerhuis.